Blogul tau - bani din marketing afiliat

14:07 Irina 1 Comments

Astazi vreau sa scriu acest articol pentru fetele care sunt la inceput, care au avut inspiratia de a-si face un blog, nu conteaza platforma. De ce ? Pentru ca si eu am fost la inceput si nu stiam nimic, pentru ca stiu ca blogul este copilul tau, jurnalul tau online unde scrii din tot sufletul si conteaza pentru tine. Pentru ca poate scrii din pasiune sau doar pentru ca vrei sa faci ceva al tau, nu conteaza motivul. Si stiu ca nu te-ai gandit sa faci bani cu el dar e ok daca totusi valorifici cumva munca ta in timp.
In afara de google adsense(care iti incarca blogul cu reclame si nu-i ok) sau de metoda care circula prin blogosfera de a creste numarul de abonati si vizualizarile de pagina si de a lua legatura cu diverse firme pentru o colaborare, mai exista si alte metode.
Una din ele este de a castiga bani din afiliere.Exista firme care te platesc la click-uri sau la vanzarile pe care le aduci produselor lor.
Cum se intampla acest lucru?
Tu pui pe blogul/site-ul tau bannerul firmei cu link catre site-ul lor si cititorii tai intra si cumpara de la ei. In acest moment tie iti revine un comision. Sau scrii un articol despre produsele firmei cu linkuri in text astfel incat cititorii blogului intra si cumparara iar tu primesti comision sau un credit pe site-ul lor din care tu iti poti cumpara diverse produse. Asa functioneaza toate aceste site-uri de haine gen Romwe,Sheinside,Oasap,Sammydress,Clothingloves,etc.

De ce am ales sa vorbesc tocmai de aceasta metoda?
Dupa cum am mentionat si mai sus in paranteza Google AdSense iti aglomereaza blogul cu reclame. Iar unul din criteriile importante pentru mine este ca aspectul blogului sa fie unul aerisit si blogul sa ruleze rapid.
De aici si optiunea mea pentru afiliere, unde ai urmatoarele benefici:
  •  ramane la latitudinea ta cu cate firme colaborezi;
  •  iti alegi tu banner-ul dintr-o multitudine de optiuni;
  •  iti alegi unde pozitionezi reclama pe blogul tau;
  •  iti alegi domeniul din care sunt acele firme in functie de specificul blogului tau;
Prima si cea mai mare retea de marketing afiliat din Romania este 2Paralele, de aici si bannnerele pe care le vedeti pe partea dreapta a blogului meu.
2Paralele colaboreaza cu foarte multe firme care doresc sa-si faca publicitate si vanzari si care ofera diverse comisioane pentru clientii care ii aduceti pe site-urile lor online. Cateva exemple de firme sunt Miniprix, Elefant, TinaR, TangleTeezer, Carespot,Fungift,GiftMarket.Fiecare are oferta lui.

Ce trebuie sa faceti?
Sa va faceti un cont pe 2Paralele(http://www.2parale.ro), ei va vor verifica blogul si veti primi un ok. Dupa ce contul este gata, intrati si alegeti din domeniul de interes firme, verificati ce comisioane ofera si aplicati la campaniile lor. De aici sunt niste pasi de urmat si anume sa va alegeti un banner al firmei la dimensiunile dorite si sa-l urcati pe blogul vostru si sa urmariti traficul si comisionele primite.
Alte informatii mai detaliate gasiti pe http://www.2parale.ro, precum si un filmulet. Ei va pot oferi suport online, articole de specialitate din care puteti invata cate ceva, de asemenea si workshopuri sau cursuri pentru a afla lucruri noi de la oameni care castiga foarte multi bani cu site-urile lor.

Acestea fiind spuse eu nu pot decat sa va urez sa aveti cat mai multa inspiratie, sa scrieti articole utile care ii va face pe cititorii vostri sa aiba incredere in recomandarile voastre si la cat mai multe click-uri ;)

Va pup,

Irihoney

P.S Astept intrebarile voastre sau daca doriti sa mai scriu alte amanunte legat de acest subiect.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...