Sotii de artisti - Alphonse Daudet (vALLuntar 2)

20:42 Irina 7 Comments

Cea de-a doua carte aleasa de mine si pe care am primit-o in coletul de la editura ALL a fost "Sotii de artisti" - Alphonse Daudet. Am vrut sa o citesc deoarece eram curioasa pe Daudet stiindu-l decat prin operele sale scrise pentru copii.

Cartea contine o serie de 12 povestiri scurte scrise de catre autor in 1874. Autorul le scrie intr-un timbru tragi-comic si sunt concentrate pe ideea ca artisti nu ar trebui sa se casatoreasca. Un pictor incearca sa-i schimbe prietenului sau(poet) conceptia despre casatorie si ii inmaneaza un caiet cu istorisi ale unor casnicii scrise de un barbat. De fapt ele sunt niste schite ale vietii de familie tipice care se regasesc si astazi. El descrie cu sarcasm viata unor perechi care si-au jurat iubire eterna candva dar care acum nu e mai regasesc in acele juraminte. Gasim mai multe tipologii de personaje: soti tinuti sub papuc care nu mai pot crea, altii care nu-si pot gasi locul in noua viata pe care si-au asumat-o, soti tinuti mai mult de decor, sotii geloase,sotii care vor sa conduca, sotii care nu-si inteleg consortul.
Dar sa nu-i risipim intr-un totul misterul si nici sa nu ne pierdem in amanunte inutile si plictisitoare.
Cum am precizat asta e ce-a de-a doua carticica din campania vALLuntar si cand primeste 15 comentarii din partea voastra va ajuta la plantarea unui copacel.
Va asteptam sa ajutati cu cat eo crenguta la aparitia copaceii care vor face locul pe care noi il numim casa mai frumos si mai respirabil.

Articolul face parte din campania vALLuntar, iniţiată de Grupul Editorial ALL, cu sprijinul ROMSILVA.
Va pup cu drag si va astept comentariile,

Irihoney

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...