Oracolul din Stambul

09:58 Irina 0 Comments


Este o poveste despre o fetita inzestrata care s-a nascut in Constanta si care apoi il insoteste pe tatal sau la Stambul:va urca pe vas fără ştirea lui şi îl va însoţi. Pasul ei va deveni crucial pentru destinul care o aşteaptă.
Mi-a placut senzatia ce mi-a dat-o cartea,ma purtat intr-o alta epoca, intr-o alta lume , a facut un portretul bogat in detalii al exoticului Istambul – in perioada de sfarsit a Imperiului Otoman.
In jurul acestui copil, Michael David Lukas zugraveste o lume mistica, din capitala Imperiului Otoman, aflat in declin, cu bazarurile sale de mirodenii, cu caldura si agitatia locuitorilor. Eleonora este un copil excepţional. Învaţă să citească de timpuriu, se maturizează devreme intre aceste figuri exotice si caractere puternice, Eleonora isi exploateaza aptitudinile de a acumula din stiinta si literatura. Personalitatea si mintea sa de copil de opt ani, infloresc in acest mediu, invata mai multe limbi, memoreaza pasaje din lecturile favorite.
Nu voi dezvalui mai mult pentru ca e pacat sa nu o cititi, fiind o carte cu un iz aparte, mai ales daca sunteti iubitori de personaje feminine puternice şi de romane de aventuri.
Si da :) am primit-o luni si am terminat-o marti :) asa tare m-a acaparat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...